fbpx

Un eveniment organizat de Connect:BBSO în colaborare cu Colegiul Biblic Est-European (CBEE).

Vom aborda trecerea lui C.S. Lewis de la ateism la creștinism și modul în care putem folosi poveștile pentru a vorbi despre credință. Prin dezbateri și ateliere practice, participanții vor explora teme centrale în gândirea lui C.S. Lewis, precum problema răului, argumentul moral pentru existența lui Dumnezeu și rolul alegoriei în spiritualitatea creștină.

Invitat special

Jerry Root are în egală măsură experiența terenului de fotbal și a cărților. Root este profesor emerit al faimosului Wheaton College și profesor invitat la Biola University, Talbot Graduate School of Theology, precum și la Moody Bible Institute. Predă cursuri despre C.S. Lewis și a conferențiat la 78 de universități, din 18 țări diferite, despre acest remarcabil scriitor și apologet creștin britanic. De altfel, a scris nouă cărți și un număr considerabil de articole despre C.S. Lewis și pe teme legate de evanghelizare.

A studiat la Talbot Graduate School of Theology și și-a obținut doctoratul în teologie la Oxford Center for Mission Studies. În studenție, a fost jucător de fotbal american și pasionat de lupte libere, deținând 7 premii sportive universitare.

Gândul lui călăuzitor este: „Faptul că Îl iubesc pe Isus este lucrul cel mai important.”

Jerry Root este invitatul Colegiului Biblic Est-European din Oradea pentru conferința C.S. Lewis organizată împreună cu Biserica Baptistă Speranța Oradea, în aprilie 2024.

Atelierele conferinței

Dacă Dumnezeu e bun, de ce îngăduie suferința? (CS Lewis și problema durerii)

Marius Ban e licențiat în drept și teologie. A urmat studiile postuniversitare la Heythrop College, University of London, unde a obținut doctoratul în filosofie cu teza „Evil and Philosophical Anthropology: A case for rethinking the relation between the symbolic language of evil and human capability”. A prezentat lucrări la numeroase conferințe internaționale, organizate în cadrul unor universități precum, DePaul, Chicago sau Fordham, New York. A publicat diverse articole de specialitate, pentru Palgrave și pentru European Journal for Philosophy of Religion.

În prezent, este directorul Colegiului Biblic Est European. Este totodată fondatorul Institutului Evanghelic de Studii Religioase. De asemenea, este preocupat de felul în care limbajul religios poate facilita dialogul cu tânăra generație. Este căsătorit cu Lidia și au împreună trei copii.

C.S.Lewis – Argumentul moral pentru existența lui Dumnezeu.

Daniel Tomuleț a urmat cursurile Facultăţilor de Filosofie şi Psihologie ale Universităţii Babeş-Bolyai, din Cluj-Napoca.

Între anii 1995 şi 2000, a ocupat funcţia de asistent universitar în cadrul Universităţii Avram Iancu, din Cluj-Napoca, unde a contribuit la predarea cursurilor de istorie a filosofiei antice și de istorie a filosofiei moderne. În urma obţinerii unei burse de studii, a plecat în Statele Unite pentru a studia la The Institut of Philosophical Studies, de pe lângă University of Dallas, Irving, Texas, o instituţie de învăţământ superior particulară romano-catolică, unde a obținut diploma de doctor în filosofie. Ulterior, a predat cursuri de antropologie filosofică şi istorie a filosofiei antice la aceeaşi universitate şi cursuri de introducere generală în filosofie şi de etică la Eastfield College, Mesquite, Texas.

Revenit în ţară după o absenţă de paisprezece ani, se dedică traducerilor şi studiilor. În prezent, este colaborator al revistelor Convorbiri literare, cu sediul la Iaşi, şi, de asemenea, al revistei on-line Convergenţe.ro. Este totodată colaborator al Colegiului Biblic Est European și al Institutului Evanghelic de Studii Religioase.

Față în față cu Leul (alegorie și simbolistică în opera lui C.S. Lewis)

Daniel Fărcaș a studiat filosofie și litere (franceză-greacă veche) la Universitatea Babeș-Bolyai, din Cluj-Napoca, și la Université de Paris I – Panthéon-Sorbonne. Și-a obținut titlul de doctor în istoria filosofiei la Université de Paris IV – Sorbonne. A urmat un program post-doctoral la Fonds Ricœur / Institut Protestant de Théologie, din Paris, și ulterior la Universitatea Babeș-Bolyai, din Cluj-Napoca.

În anul 2008, Editura Polirom i-a decernat premiul la Concursul de debut Ioan-Petru Culianu, pentru volumul Meister Eckhart. Misticul din căușul ochiului. A publicat traduceri din limbile engleză și latină și mai multe articole în publicații de cultură (Familia, Vatra, Echinox, Caietele Echinox) ori platforme online (Convergente.ro, Contributors.ro). Vreme de nouă ani a fost cadru didactic atașat al Facultății de Teologie a Universității Liberty (Lynchburg, Virginia).

În prezent, contribuie la dezvoltarea programelor educaționale și la organizarea evenimentelor Colegiului Biblic Est European și ale Institutului Evanghelic de Studii Religioase.